Google+ oficjalnie wyłącza się 2 kwietnia. Nie oznacza to jednak, że portal całkowicie zniknie z sieci a wpisy nie będą już widoczne.

ArchiveTeam niedawno rozpoczął buforowanie treści opublikowanych jako publiczne w Google+. Mają one zostać udostępnione w archiwum internetowym po dniu wyłączenia Google+. Nie obejmuje to jednak treści, które zostały usunięte albo są prywatne – nie ma szans na ich zachowanie na przyszłość. Także mogą być braki dotyczące komentarzy czy pełnych rozdzielczości zdjęć.

Czytaj też: Niemieckie służby specjalne nie ufają Huawei

Jeśli nie chcecie, aby Wasze wpisy zostały zachowane to możecie usunąć konto z Google+ albo postępować zgodnie z procesem usuwania treści w Internet Archive. Ciekawe, czy stronie uda się rzeczywiście zachować wszystkie publiczne wpisy, czy wiele z nich zostanie pominiętych. Tak czy siak, inicjatywa jest godna naszej uwagi.

Czytaj też: Facebook chce naprawić swoją reputację

Źródło: Engadget

Spodobał Ci się ten artykuł? Podaj dalej!