Nespresso zaprezentowało nową kolekcję kaw Barista Creations. Jest ona inspirowana doświadczeniem najlepszych baristów z całego świata.
Do sprzedaży trafią trzy nowe mieszanki: Vanilla Éclair, Caramel Crème Brulée i Cocoa Truffle. Zostały one stworzone tak, aby idealnie komponować się z mlekiem. Całości towarzyszy premiera ekspresu Nespresso Atelier.
Anna Oleksak, Coffee Ambassador Nespresso, mówi:
Polacy najczęściej wybierają kawy z wyczuwalną goryczką, intensywne w smaku i gęste. Lubimy w kawie aromaty kakao, skórki pieczonego chleba, pikantne i drzewne. Jednak ponad połowa Polaków wybiera kawy z dodatkiem mleka, a tutaj preferencje się różnią – niektórzy wolą, aby kawa była naprawdę mocno wyczuwalna, inni wybierają bardzo delikatne, kremowe połączenia mleczne, w których kawa ujawnia się tylko w lekko orzechowej, biszkoptowej nucie. Dlatego w Nespresso pod szyldem Barista Creations stworzyliśmy trzy różne kawy dedykowane połączeniom mlecznym.
Chcesz być na bieżąco z WhatNext? Śledź nas w Google News
Podstawą nowych mieszanek są najwyższej jakości ziarna Arabiki pochodzącej z Ameryki Południowej. Brazylijskie ziarna odmiany Bourbon połączono z kolumbijskimi ziarnami kawy obrabianymi metodą mytą, aby następnie poddać je oddzielnemu paleniu i nadać im pełnej harmonii.
Nowy ekspres umożliwia przygotowanie kawy poprzez naciśnięcie zaledwie jednego przycisku. Ma on wbudowany spieniacz, którym jest mieszadełko z pompą parową. Dzięki temu wykorzystana zostaje dokładna ilość mleka, a po użyciu spieniacza wystarczy włożyć go do zmywarki lub łatwo umyć pod bieżącą wodą.
Anna Oleksak dodaje:
I odtąd wiele zależy od naszych upodobań i kreatywności. Wystarczy dodać ulubionej czekolady czy kakao. Możemy eksperymentować z różnym cukrem: miodami, syropami, sosami, a także z przyprawami takimi jak: cynamon, kardamon, kurkuma. Jeśli lubimy kawy mleczne, przyda się urządzenie do spieniania mleka (na przykład Nespresso Aeroccino czy Barista) lub po prostu ekspres z wbudowanym spieniaczem jak Nespresso Atelier. Latem warto wypróbować kawy z lodem. Na bazie kawy można stworzyć naprawdę nieskończenie wiele przepisów, rozmaitych deserów, a nawet koktajli z dodatkiem alkoholu, na przykład słynne Irish Coffee.
Więcej na temat nowych kaw i ekspresu znajdziecie pod tym linkiem.
Czytaj też: Samsung wspomaga ratowników medycznych pralkami i suszarkami